Blogg

Kenny Bräck till Midnattsolsrallyt och PG till Sardinien!

Vilken knall, Kenny Bräck kör Midnattsolsrallyt med Mads Östbergs co-driver Jonas Andersson vid sin sida. Bräcks rallyerfarenhet är vad jag vet tämligen begränsad men köra bil kan han och är man dessutom värmlänning så är det mesta möjligt.
Kenny har många gånger berättat om när han var ung och sladdade runt på grusvägarna hemma kring Glava och att det var detta som la grunden till hans fantastiska karriär.
Så det är bara att gratulera Per Carlsson och gänget bakom Midnattsolsrallyt till årets kap. Kan tänka mig att massor av människor ger sig ut i rallyskogen enbart för att få se Kenny i en riktigt vass Escort, något att berätta för barnbarnen…
Annars är det ju inte så länge sedan Kenny fanns med när det var Barncancerdagen i Svensköp. Här skjutsade ett gäng förare från SMK Hörby runt de cancersjuka barnen i sina rallybilar och minns jag inte helt fel så fick även Kenny en åktur. Kan det ha varit här som tanken föddes att själv prova på lite grussprätt?
Noterar även att PG Andersson har gjort klart med Malcolm Wilson att hyra en WRC-Fiesta till VM-deltävlingen på Sardinien. Självklart jätteroligt både för PG och för alla oss andra rallytokiga svenskar. Ännu återstår dock ett hinder, Proton som PG har kontrakt med för IRC-serien, måste ge sitt OK för att det ska bli verklighet. Teamchefen i England verkar inte vara något problem, men hemma i Malaysia där Proton tillverkas, där är inte ledningen lika entusiastisk. Nu tror PG dock att det ska lösa sig, men klokt nog säger han också att han inte riskerar Proton-styrningen för att köra på Sardinien. Säger man nej i Kuala Lumpur då blir det inget, slår PG fast.
Snackade igår med Olle Jönsson i Lasse Stefanz och han lovade på stående fot att bandet vill ha revansch. Får vi bara rätt låt till nästa år så ställer vi upp, berättade Olle för mig. Då får vi hoppas Alexander Bard fixar ännu en ”vinnarlåt” och att röstarna den här gången fattar grejen, för det gjorde man ju inte i lördags…