Flodin vann i Japan, "breaking news" i Sportradion och så tömma skitsäckarna i TV-Svängen!

Okategoriserade

Så kan man pusta ut efter att ännu en TV-Sväng har gått i mål, den 46:e i ordningen. Att tippa topp-fem i rally är inte lätt, men jag tycker ändå att jag lyckades hyfsat, iallafall i 4WD-klassen. Egentligen bara en halvmiss, Cindy Brüggeman och Ingvar Andersson bytte plats mot tips och verklighet. I 2WD var det lite sämre, då både SMK Hörbys Jocke Kristiansson och ”Todde-Bagare” bröt hemmatävlingen och Jonas Åkesson inte kom till start.
Så här blev det:
A-förare 4WD:
1.(1) Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2.(2) Åke Jacobsson Emådalens MK Ford
3.(3) Joachim Grahn Simrishamns MK Mitsubishi
4.(5) Cindy BrüggemanTjust MK Mitsubishi
5.(4)Ingvar Andersson Hässleholms MK Subaru
A-förare 2WD:
1.(Bröt) Thord Johansson SMK Hörby Volvo
2.(Bröt) Jocke Kristiansson SMK Hörby Opel
3.
(1.) Mattis Olsson Gullabo RC Toyota
4.
(2.) Janne Kristiansson Ryds MK Volvo
5.(Bröt) Jonas Åkesson Karlskrona AK Opel
Att skriva om alla mina egna vedermödor före, under och efter tävlingen skulle ta både mina egen och alla mina kollegors bloggar för att få plats. Men något kan jag ändå redovisa.
Fredagen, dagen före är ett enda långt arbetsläger. Täcka hus och gräsmattor på specialsträckorna, hämta grejor, alltifrån läsk till sponsorflaggor. Så avsluta med besiktning av rallybilen sent på fredagskväll. Efter detta, hemma i tv-soffan framemot 21.30 behövs bara en halv öl innan John Blund gör mig sällskap.
Lördag mer fix innan det är dags att klä på sig Kadetten och ge sig ut på tävling. Hyfsad start, för att inte säga riktigt bra med mina mått mätt. Tre första sträckorna perfekt grepp på det fuktiga gruset. Sträcka fyra däremot bjöd på lite mer rullgrus och vid en tuff högersväng med efterföljande broräcke gick det lite för optimistiskt. Lite träpinnar och avspärrningsband försvann innan färden lugnade ner sig. Samma sak på sträckan efter och några mindre ”moments” som dikesbesök både på vänster och höger sida, fick mig till sist att sända en undran till co-driver Roland.
– Hur f-n läser du noterna egentligen!
Svaret kom direkt.
– Jag läser noter som vägen ser ut, men du verkar köra på en helt annan väg än den vi kör på just nu…
I mål kom vi iallafall och prisbuckla blev det. Efter målgång så fortsatte jobbet och som den perfekta avslutningen fick jag jobbet att knyta ihop skitsäckarna i tunnorna till toalettvagnen. Naturligtvis misstänker jag att det här jobbet var planlagt sedan länge av mina kamrater, men det är bara att bita ihop och som jag sa.
– Inga problem, jag har bott på en campingplats i Portugal på åttiotalet. Värre än dom toaletterna kan det bara inte bli…
Söndagen är sedan ren avkoppling att få gå i skogen, räfsa grus och plocka sten för att avsluta med korvgrillning och rallysnack. Just då i det ögonblicket med alla kompisarna runtomkring, kommer så belöningen för allt slit. Gemenskapen och den härliga stämning som då infinner sig är värt mycket mer än pengar och jag kan inte mer än beklaga alla andra som aldrig får chansen eller möjligheten att känna samma sak!
Gud hör bön, lite åtminstone! Loeb vann inte i Japan, men vet inte riktigt vad jag kan säga om att Cittra-kompisen Ogier istället klev fram. Visst, det är kul att någon annan får vinna, men vad har han där uppe emot Petter Solberg egentligen? För något är där det är ju helt klart, annars hade gutten stått överst på prispallen den här gången. Men ”chefen i det blå” fixade en krånglande styrning på slutet vilket kostade för mycket tid för Petter och så skilde det 15 sekunder till Ogiers fördel. Tycker du där uppe att det här är rättvist?
Patrik Flodin vann P-WRC och bedriften blev naturligtvis ”breaking news” i söndagens Sportradio. Nej jag skojar bara. Istället var det bland annat en lång intervju med en skadad ”Beachvolleyboll- spelare”. Är det någon överhuvudtaget som tar strandlekar på fullt allvar, jag bara undrar?
Sedan följde man upp med en exalterad rapport om två medaljer i Kanot-EM. Kanot-EM, hur många aktiva tävlingskanotister finns det i landet? Hur många utanför den innersta kretsen är verkligt intresserade av hur det går för dom? Tio kanske  eller rent av ett hundratal, för många fler kan det väl inte vara…
För att få tiden att gå intervjuade man sedan en expert på ”korgboll” som sett någon konstig match mellan Turkiet och Kroatien. Experten menade att det här var den femte bästa ”korgbollsmatchen” någonsin han sett som åskådare. Kändes det som om svenska folket satt och suktade över att få den här informationen?
Men Flodin insats i Japans VM-tävling nämndes överhuvudtaget inte alls. Som vanligt var väl orsaken till den anbefallda radiotystnaden från ansvariga densamma.
– Vi har ju inga svenskar som placerar sig internationellt!
Om jag inte räknat alldeles tokigt så leder Patrik numera P-WRC klassen med två deltävlingar kvar. Kanske om det går vägen att han vinner VM, kanske får han då fem-tio sekunder i Sportradion. Detta såvida inte Varpa-SM på Gotland kolliderar med finalen i England, för då blir där nog inte plats för Flodin!