Inget Midnattssolsrally för bloggaren och inte bättre luft efter dubbförbud!

Okategoriserade

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000002635 StartFragment:0000000451 EndFragment:0000002619

Blåst, så in i h-e blåst! Inte var det något Gran Tourismo på TV8 igår kväll, någon sorts ”antik vägshow” var istället vad som bjöds. Kämpade länge mot John Blund för att ta del av Midnattssolsrallyt en kamp till ingen nytta. Som tur var fanns Top Gear på en grannkanal annars hade jag nog fått ett riktigt bryt!

Reprisen kommer på lördag klockan 23.05 och nästa Gran Tourismo, tror jag, sänds på måndag klockan 22.00, då sitter jag och Herr Blund där igen …

Så är det dags att huka sig igen och detta efter att ha läst en notis på Kristianstadsbladets ledarsida. Det är en notis hämtad från Göteborgs-Postens ledaravdelning där man kastar sig in i dubbdebbatten. Anledningen är naturligvis det av miljöskäl nyinförda idiotiska dubbdäcksförbudet i Kal och Adas hemstad.

GP skriver ” när man tidigare i år jämförde partikelhalterna på Hornsgatan i Stockholm före och efter införandet av dubbdäcksförbud var det ingen skillnad alls”. Vidare står att läsa ” Trondheim i Norge beslutade härom veckan att slopa den dubbdäcksavgift som infördes i början av 2000-talet”, ännu en käftsmäll för dubbhatarmaffian. Nu kan de inte ens anföra luddiga miljöskäl som anledning till att kasa runt i vintertrafiken…

Lägger man sedan till organisationen Motormännens krassa beräkning om dubbdäcksanvändningen gick ner från dagens 71 procent, till av myndigheter/politiker önskade 20 procent. Ja, då skulle ytterligare 140 personer skadas i trafiken och fem personer fler skulle omkomma i vintertrafiken. Trafikverket spär på med att risken att dödas under vinterhalvåret fördubblas om dubbförbud införs. Behövs det verkligen fler argument för att köra säkert och därmed dubbat i vinter?